oloi-gnorizoun-ton-petro

Όλοι γνωρίζουν τον Πέτρο

Ο Πέτρος καυχιόταν στο αφεντικό του συνέχεια, “Ξέρετε, ξέρω τους πάντες προσωπικά. Απλώς πείτε μου κάποιον, οποιονδήποτε και τους ξέρω.”

Κουρασμένος μια μέρα το αφεντικό του με τον Πέτρο αποφασίζει να τον τεστάρει: 

“Εντάξει Πέτρο, για πες μου, ξέρεις τον Τομ Κρουζ;”

«Μα τι ερώτηση είναι αυτή! Ο Τομ και εγώ είμαστε παλιοί φίλοι και μπορώ να το αποδείξω» 

Έτσι ο Πέτρος και το αφεντικό του πετούν στο Χόλιγουντ και χτυπούν την πόρτα του Τομ Κρουζ, και ο Τομ Κρουζ φωνάζει,

“Πέτρο! Τι συμβαίνει; Χαίρομαι που σε βλέπω! Έλα για μπύρα!”

Αν και εντυπωσιασμένος, το αφεντικό του Πέτρου εξακολουθεί να είναι δύσπιστο. Αφού φεύγουν από το σπίτι του Κρουζ, λέει στον Πέτρο ότι απλά στάθηκε τυχερός με τον Τομ.

“Όχι, όχι, απλώς πείτε μου οποιονδήποτε άλλο θέλετε”, λέει ο Πέτρος.

“Πρόεδρος Ομπάμα”, απαντά γρήγορα το αφεντικό του.

“Ναι,” λέει ο Πέτρος, “Παλιοί φίλοι, ας πετάξουμε στην Ουάσινγκτον να σας το αποδείξω”.

Στον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα εντοπίζει τον Πέτρο στο προαύλιο με το αφεντικό του, και του φωνάζει: “Πέτρο, τι έκπληξη, μόλις πήγαινα σε μια συνάντηση, αλλά εσύ και ο φίλος σου μπείτε μέσα να πιούμε μια μπύρα πρώτα”.

Το αφεντικό τα έχει δει όλα, αλλά ακόμα δεν είναι απολύτως πεπεισμένο. Αφού αποχωρούν από τον Λευκό Οίκο, εκφράζει τις αμφιβολίες του στον Πέτρο για άλλη μια φορά, ο οποίος τον προκαλεί πάλι να ονομάσει οποιονδήποτε άλλο.

“Πάπας Φραγκίσκος”, απαντά το αφεντικό του.

“Γνωρίζω τον Πάπα εδώ και χρόνια.”  Απαντά ο Πέτρος και έτσι πετούν στη Ρώμη.

Ο Πέτρος και το αφεντικό του συγκεντρώνονται με τις μάζες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό όταν ο Πέτρος λέει, “Αυτό δεν θα λειτουργήσει ποτέ. Δεν θα μπορέσει να με δει ο Πάπας μεταξύ όλων αυτών των ανθρώπων. Λοιπόν, μιας και ξέρω όλους τους φρουρούς, θα πάω στον επάνω όροφο και θα βγω στο μπαλκόνι με τον Πάπα”. 

Κι έτσι εξαφανίζεται στο πλήθος .

Μισή ώρα αργότερα ο Πέτρος βγαίνει με τον Πάπα στο μπαλκόνι, αλλά όταν ο Πέτρος επιστρέφει, διαπιστώνει ότι το αφεντικό του είχε πάθει καρδιακή προσβολή και δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

Ο Πέτρος τον πλησιάζει και τον ρωτάει, “Τι συνέβη;”

Το αφεντικό του κοιτάζει ψηλά και λέει, “Ήταν το τελικό χτύπημα … εσύ και ο Πάπας βγήκατε στο μπαλκόνι και ο άντρας δίπλα μου είπε,” Ποιος είναι αυτός στο μπαλκόνι με τον Πέτρο; “

Τελευταία