Ένα ακριβό κοστούμι

Ένας άντρας που μόλις πέθανε παραδίδεται στο γραφείο τελετών, φορώντας ένα πανάκριβο μαύρο κοστούμι, ραμμένο στα μέτρα του.

Ο εργολάβος κηδειών ρωτά τη γυναίκα του νεκρού πώς θα τον ήθελε ντυμένο, επισημαίνοντας ότι φαίνεται αρκετά καλός με το μαύρο κοστούμι που φοράει ήδη.

Η χήρα, ωστόσο, απαντά ότι πάντα πίστευε πως στο σύζυγό της ταιριάζουν περισσότερο τα μπλε και για το λόγο αυτό, τον θέλει με μπλε κοστούμι.

Του δίνει μια επιταγή και λέει: «Δεν με νοιάζει πόσο θα κοστίσει, αλλά σε παρακαλώ βάλτε στον σύζυγό μου μπλε κοστούμι».

Η γυναίκα επιστρέφει την επόμενη μέρα για την αγρυπνία. Προς μεγάλη της χαρά, βρίσκει τον σύζυγό της ντυμένο με ένα υπέροχο μπλε κοστούμι, που του ταιριάζει τέλεια.

Λέει στον εργολάβο: «Όσο και αν κόστισε, είμαι πολύ ικανοποιημένη. Κάνατε εξαιρετική δουλειά και σας είμαι πολύ ευγνώμων. Πόσα ξοδέψατε?»

Προς έκπληξή της, τον βλέπει να της επιστρέφει την επιταγή, λέγοντάς της «Δεν υπάρχει χρέωση».

«Όχι, πραγματικά, πρέπει να σας αποζημιώσω για το κόστος αυτού του εξαίσιου μπλε κοστουμιού!» του απαντά η γυναίκα.

«Ειλικρινά, κυρία μου», λέει ο εργολάβος, «Δεν κόστισε τίποτα. Βλέπετε, ένας αποθανών κύριος στο μέγεθος του συζύγου σας έφτασε στο γραφείο μας λίγο μετά την αναχώρησή σας χθες, και φορούσε ένα φανταστικό μπλε κοστούμι. Ρώτησα τη σύζυγό του αν θα την πείραζε να κηδευτεί φορώντας ένα μαύρο κοστούμι, και μου είπε ότι δεν είχε πρόβλημα, φτάνει να φαίνεται ωραίος.

Τότε, ήταν απλώς θέμα αλλαγής κεφαλιών».

Τελευταία